Més de 30 anys IMPARABLES contra la leucèmia

"Quan vaig emmalaltir, sempre vaig pensar que si hi havia una oportunitat de sobreviure entre un milió, aquella era la meva. Qui m'hagués dit que més de 30 anys després seríem milers i milers els #imparablescontralaleucemia de la Fundació!" Josep Carreras

Descobreix l'emotiva conversa retrospectiva de com ha canviat la lluita contra la leucèmia en les darreres dècades entre Josep Carreras, expacient i president de la Fundació, i Elordi Garcia Insausti, periodista i expacient de leucèmia.

Som imparables!

investigadors al centre de recerca més gran contra la leucèmia d'Europa: l'Institut Josep Carreras.

famílies acollides als nostres pisos per a pacients que s'han de trasplantar lluny del seu domicili.

donants localitzats per a pacients espanyols que requereixen un trasplantament de medul·la òssia.

consultes mèdiques i d’informació gestionades per a pacients i familiars.

Els 33 anys de la Fundació Josep Carreras en imatges

Els imparables

Tiana, 4 anys

Pacient de leucèmia limfoblàstica aguda

“La Tiana ha rebut la seva darrera sessió de quimioteràpia. La leucèmia ja està gairebé vençuda! Li hi van diagnosticar quan tenia 2 anys. Avui en té 4 i està a punt de posar-li una data final a la malaltia”

Nonia, 55 anys

Expacient de limfoma no Hodgkin

“Estic viva gràcies a una persona que no conec. Un donant de medul·la òssia que em va tornar la vida”

Alfonso, 34 anys

Expacient de limfoma no Hodgkin

“El gener de 2006 em van diagnosticar un limfoma no Hodgkin. Després d’un llarg tractament de quimioteràpia i un autotrasplantament, vaig estar bé fins el novembre de 2012 quan em van diagnosticar una recaiguda de la malaltia. Més quimioteràpia i, el maig de 2013, vaig rebre un trasplantament de medul·la òssia d’un donant anònim localitzat per la Fundació Josep Carreras”

Joan, 52 anys

Pacient de mieloma múltiple

“El 2015 em vaig sotmetre a un autotrasplantament de medul·la òssia per frenar el mieloma múltiple que patia. És un tipus de càncer de la sang incurable però, gràcies a la recerca científica, cada cop més pacients estem lliures de la malaltia durant més temps. I cada cop hi ha més oportunitats de tractament quan hi ha una recaiguda”

Nulla lobortis ac lectus in ornare

18 de juliol de 1987

Josep Carreras és diagnosticat de leucèmia limfoblàstica aguda durant un enregistrament a París. És traslladat immediatament a la seva ciutat natal, Barcelona. Ingressa a l'Hospital Clínic. Té 40 anys, dos fills i està en el moment àlgid de la seva carrera professional.

6 de novembre de 1987

Josep Carreras és traslladat a Seattle, al Fred Hutchinson Cancer Research Center. En aquest moment no es realitzen trasplantaments de medul·la òssia a Barcelona i, a Seattle, està Prof. E.D Thomas, pioner en aquesta àrea. Josep Carreras es sotmet a un tractament experimental: una molècula, innovadora en aquest moment anomenada GM-CSF, un estimulador de cèl·lules després del trasplantament.

14 de juliol de 1988

Ja a Barcelona, ​​Josep Carreras crea la Fundació Internacional Josep Carreras contra la Leucèmia com a mostra d'agraïment a la societat i a la comunitat científica. L'objectiu últim és que, algun dia, tots els pacients superin la malaltia.

21 de juliol de 1988

El tenor ofereix el primer de molts concerts a benefici de la lluita contra la leucèmia a l'Arc de Triomf de Barcelona.

Fes un donatiu

Si us plau, considera ARA fer-te soci/a de la curació de la leucèmia. Amb una petita aportació mensual ofereixes més investigació i, per tant, més futur, a tots els pacients de leucèmia i d'altres càncers de la sang. Gràcies!